20 juli 2006

Badisk potatissallad

Först hade jag tänkt skriva om Tyskland och om kultur. Sedan kom jag på att det är ju dumt att begränsa sig. Å andra sidan, vad ryms inte inom begreppet kultur? Och Tyskland är stort. Men jag funderar på att döpa om Ganers Kultur- och Tysklandsblogg till bara Ganters blogg. Vill ju kunna diskutera alla ämnen.

Tips i grilltider i alla fall:

Badisk potatissallad
(Baden ligger i sydvästra Tyskland)

4 port.

1 kg färskpotatis, kokt, och
ättiksgurka (helst självinlagd sådan, men vanlig saltgurka går också bra) blandas i en skål med
1 dl hönsbuljong
2 msk rapsolja
2 msk ättiksprit
2 msk svensk senap
2 msk hackad gräslök samt
1 msk strösocker.
Krydda med örter och salt/peppar efter smak
Låt stå över natten för djupare smaksensation!
Potatissalladen ska ätas ljummen till kall.
Perfekt till grillad fisk, t ex makrill, och annat grillat eller stekt.

Smaklig spis!

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: